Profil Syarikat
VeMMA adalah sebuah syarikat yang diuruskan oleh keluarga dan berasaskan nilai keluarga dan ditubuhkan oleh pengasas New Vision. New Vision yang ditubuhkan pada 1995 iaitu hampir 15 tahun yang lalu ialah pemimpin dalam industri kesihatan dan mencapai jumlah jualan runcit yang melebihi USD$1 bilion dolar.
New Vision telah menjadi sebuah syarikat yang terkemuka, kukuh dan boleh dipercayai dalam industri pemasaran rangkaian. New Vision beroperasi dari Ibu Pejabat baru seluas 26,000 kaki persegi di 8322, East Hartford Drive, Scottsdale, Arizona. Syarikat ini juga mempunyai sebuah pusat pengedaran yang canggih seluas 25,000 kaki persegi serta sebuah kemudahan perkilangan cecair di Tempe, Arizona.

Walau bagaimanpun di dalam industri pemasaran rangkaian (multilevel marketing), kadar syarikat baru yang gagal pada tahun pertama adalah sebanyak 90% dan disusuli lebih 98% dalam tempoh lima tahun, New Vision telah mencapai kejayaan dan keuntungan selama sepuluh tahun. Malah, yang lebih mengagumkan ialah New Vision telah membayar royalti hampir USD$500 juta dolar kepada ahli-ahlinya dan tidak pernah lewat menghantar cek-cek royalti atau menunaikan janjinya kepada para ahli.

Kedua-dua New Vision dan VeMMA dimiliki oleh BK Boreyko dan adik perempuannya, Karen dan Lauren. Ibu bapa mereka, Ben dan Dottie Boreyko ialah pemasar rangkaian yang berjaya. Mereka telah lama terlibat dalam industri ini sejak zaman kanak-kanak mereka. Pada umur 7 tahun, BK bermula membantu ibu bapanya mengendalikan perniagaan Amway mereka. Pada umur 18 tahun beliau menubuhkan perniagaan pengedaran Amway sendiri sehingga peringkat PS Direct. Apabila beliau berumur 30-an, beliau dan keluarganya telah melancarkan pemasaran rangkaian generasi baru yang dinamakan New Vision. New Vision ditubuhkan berasaskan kekuatan dan keberanian ibu mereka yang telah meninggal dunia akibat penyakit kanser, setahun sebelum New Vision ditubuhkan.

Misi New Vision agak mudah, iaitu meningkatkan kualiti hidup keluarga dari segi fizikal dan kewangan. Dalam beberapa bulan sahaja, syarikat ini telah mencapai pertumbuhan dan kejayaan yang mengagumkan oleh berkat kepimpinan yang dinamik sehingga disifatkan sebagai “kapal roket” oleh majalah Success Magazine. Tidak lama kemudian, BK dan adiknya Jason telah dihadiahi Anugerah Usahawan Cemerlang di Arizona oleh Ernst and Young atas berbagai-bagai inovasi dan sumbangan syarikat mereka.

BK bersyukur dengan setiap kejayaan dan restu yang dialami dan telah menggunakan sumber peribadi dan syarikat untuk membantu mereka yang kurang bernasib dengan menyumbang lebih daripada USD$2.5 juta dolar kepada berbagai-bagai pertubuhan dan kegiatan amal seperti Habitat for Humanity, Dream Centre, United Way, Yayasan Hutan Hujan dan Yayasan Dottie Boreyko (untuk membantu golongan belia di bandar).

New Vision telah memperkaya hidup beribu-ribu orang di Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, Singapura, Malaysia, Filipina, Australia dan New Zealand. Syarikat yang mantap dan dihormati ini memberikan ketenangan hati kepada Ahli Pasukan (pemimpin luar), Pemain Pasukan ( kakitangan Ibu Pejabat) dan Para Pelanggan kerana mereka sedar bahawa masa, tenaga dan sumber yang dilabur oleh mereka di dalam New Vision pada hari ini akan mendatangkan ganjaran kepada mereka pada hari esok.
VeMMA ialah hasil usaha dan pengalaman yang dilaburkan dalam bidang pemasaran rangkaian selama 15 tahun untuk mencipta peluang yang sempurna bagi 10 tahun yang akan datang serta masa depan selepas itu! Ini ialah peluang anda untuk mencapai hidup kaya dan bahagia yang akan memberi anda kebebasan dan keselesaan yang kita semua harap-harapkan dengan sokongan kukuh yang diberi oleh sebuah syarikat gergasi yang sungguh berjaya di dalam industri pemasaran rangkaian.

Pejabat VeMMA Malaysia

Di sini saya ada memasukkan beberapa gambar HQ Vemma di Malaysia. Ya, bagi yang masih ragu-rahu tentang Vemma.. harap keraguan anda akan akan terjawab.
Bangunan Jaya One
Ini adalah pandangan hadapan HQ Vemma di Petaling Jaya.
http://smartbisnez.com/office/office_files/vemmahq1.jpg
Ruang kaunter di dalam HQ Vemma.
http://smartbisnez.com/office/office_files/vemmahq2.jpg
Replika produk Vemma.. kalau dapat produk yang besar macam tu, sebulan minum pun belum tentu habis. Tapi itu hanyalah replika.
http://smartbisnez.com/office/office_files/vemmahq3.jpg
Tempat perbincangan kumpulan selepas tamat perjumpaan dan presentation.
http://smartbisnez.com/office/office_files/vemmahq4.jpg
Ahli Vemma bebas datang ke HQ pada bila-bila masa sahaja pada waktu office hour untuk berbincang dan sebagainya. Kemudahan internet Wireless percuma juga disediakan. Segala alat bantuan seperti majalah, pemplate, aksesori VeMMa boleh diperolehi di sini.

Alamat Office VeMMa :
Vemmatrition Sdn. Bhd. (713201-U) (AJL:931911)
23-3 Block D, Jaya One,
72-A Jalan University,
46200 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
OFFICE : 03 -7955 2222 / 03 -7955 2222     
FAX : 03-7956 2222
EMAIL : ms.malaysia@vemmaasia.com
atau
Personal Coaching boleh hubungi saya, phone : 012-2827427/012-2968529 
 
AKTIVITI MINGGUAN:
(1) BUSINESS PREVIEW
      Pada : Setiap Selasa
      Jam: 8 pm
      Tempat : Pejabat Vemma (HQ), JayaOne, PJ

(2) Training Cara-cara Promosi Berkesan
      Pada : Setiap Sabtu
      Jam : 10am – 1pm
      Tempat : Pejabat Vemma (HQ), JayaOne, PJ